Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
1852
Sziasztok! A következő 2 feladat megoldására lenne SÜRGŐSEN szükségem. Nagyon köszönöm annak, aki segíteni tud.

1.)Mennyi a 230 V-os hálózati feszültség a) maximuma? b) periódusideje? c) frekvenciája? d) körfrekvenciája?

2.)Mennyi a hálózati feszültség fázisszöge és pillanatnyi értéke a t1=0.005s, t2=0.01s, t3=0.015s, t4=0.02s időpontokban?


(Mozaik kiadó: Fizika 10 - Elektromosság, hőtan tankönyvben található)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, sos, fizika, help, hőtan, osztaly, 10, elektromosságtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1)
a) `sqrt2·230\ V`
b) helyett c) `f=50\ Hz`
b) `T=1/(50) s`
d) `ω=2π·f` = `100π`

2)
Fázisszög:
`ω·t=100π·t`
Pillanatnyi érték:
`x(t)=A·sin(ω·t)=sqrt2·230·sin(100π·t)`
számold ki őket.
1