Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség-számítás, statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Gyuri zongorázni tanul. Még az elején tart a tanulásnak, 20 esetből 13-szor melléüt a billentyűknek. Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy hét hangból álló dallamot négyszer zongorázva
a) már minden második hangot eltalálja; b) pontosan a hangok felét játssza le helyesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
melléüt = `13/20` eltalálja = `7/20`
a) már minden második hangot eltalálja= ( `13/20` )¹⁴·(`7/20`)¹⁴
b) pontosan a hangok felét játssza le helyesen= (28 alatt 14)·( `13/20` )¹⁴·(`7/20`)¹⁴=0,03999
0