Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányan vannak?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Hála egy osztja tanulói közül-15szeret focizni,12kosarazni,6diak pedig mind a két sportot szereti.hany tanulója van az osztálynak,ha 3 egyik sportot sem kedveli?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Aki a focit szereti, az vagy csak a focit szereti, vagy a focit és kosarat. Aki a kosarat szereti, vagy csak a kosarat, vagy mindkettőt. Mivel tudjuk, hogy 6-an szeretik mindkettőt, a focit szeretők pedig 15-en vannak, a csak focit szeretők 15-6=9-en vannak. Hasonlóan a csak kosarasok 12-6=6-an vannak. Aki egyiket sem szereti, az 3. Az osztály tanulóinak létszáma ezek összege: 9+6+6+3=24 fő. Csatoltam Venn diagramot szemléltetésnek.
0