Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika surgoss!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
426
Kappan hang a jelképe a kis hableány bronzszobra melynek tömege 175 kilogram. a bronzvörös réz éson ötvözete tömegének 85 százaléka vörösréz a többi on
1) Hány kilogram vörös rezet használtak a bronzszobor elkészítéséhez
2) Mekkora szobor anyagának térfogata a vörösréz sűrűségét megtalálod egy Sűrűség táblázatban azon sűrűsége 7,3 gram / négyzet cm
3) A szobor térfogata ennél Jóval több. hogy lehet ez?

4) Mekkora a Bron sűrűsége
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. Hány kilogramm vörös rezet használtak a bronzszobor elkészítéséhez?



A szobor 85%-a vörösréz, és a szobor tömege 175 kg.

A vörösréz tömege = 85% × 175 kg = 0,85 × 175 = 148,75 kg.


Tehát 148,75 kg vörösrezt használtak a szobor elkészítéséhez.

2. Mekkora a szobor anyagának térfogata a vörösréz sűrűségével?



A vörösréz sűrűsége 7,3 g/cm³. Az 148,75 kg-ot átváltjuk grammba:

148,75 kg = 148,750 g.


Most kiszámítjuk a vörösréz térfogatát:

V=148,750g/7.3g/cm3=20.370cm

Tehát a vörösréz térfogata 20,37 liter.

3. A szobor térfogata ennél jóval több. Miért?



A szobor térfogata nagyobb, mert az anyag nem tiszta vörösréz, hanem bronz, amely egy vörösréz-ón ötvözet. Az ón alacsonyabb sűrűségű, így a teljes térfogat megnövekszik az ötvözet miatt.

4. Mekkora a bronz sűrűsége?



A bronz sűrűsége a vörösréz (7,3 g/cm³) és az ón sűrűsége (körülbelül 7,3 g/cm³) arányában változik. Az ötvözet pontos sűrűsége az adott arányok alapján lehet, de jellemzően a bronz sűrűsége körülbelül 8,0–8,5 g/cm³

0