Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
473
4000 ft-nak a 3/4 részet
6000 ft-nak a 40%-át
5000 ft 7/10 részének a 10%-át

200t-nak 40$-a
150t-nak a 120%-a
240t-nak a 30%-a
160t-nak a 3/4 része
70t-nak a 12/7 része
300t * 1/3
420t * 0.3
180t * 5/6

Mennyinek a
10%-a 3?
9%-a 0.81?
110%-а 121?
30%-а 3/4

Hány százaléka a
90-nek 45
1.2-nek az 1,8
3.2-nek a 0,8
1/4-nek az 1/2

Mennyi
30-nak a 9%-a
1,2-nek a 10%-a
3-nak a 210 %-a
1/5-nek a 20%-a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását és a részletes számolásokat!


1. csoport

4000 Ft • 3 : 4 = 4000 Ft • 0,75 = 3000 Ft

6000 Ft • 40 : 100 = 6000 Ft • 0,4 = 2400 Ft

(5000 Ft • 7 : 10) • 10 : 100 = 5000 Ft • 0,7 • 0,1 = 350 Ft



2. csoport

200 t • 40 : 100 = 200 t • 0,4 = 80 t

150 t • 120 : 100 = 150 t • 1,2 = 180 t

240 t • 30 :100 = 240 t • 0,3 = 72 t

160 t • 3 : 4 = 160 t • 0,75 = 120 t

70 t • 12 : 7 = 120 t

300 t : 3 = 100 t

420 t • 0,3 = 126 t

180 t • 5 : 6 = 150 t



3. csoport

3 : 10 • 100 = 0,3 • 100 = 30

0,81 : 9 • 100 = 0,09 • 100 = 9

121 : 110 • 100 = 1,21 • 100 = 110

3/4 = 0,75 =>
0,75 : 30 • 100 = 0,025 • 100 = 2,5



4. csoport

45 : 90 • 100 = 0,5 • 100 = 50%

1,8 : 1,2 • 100 = 1,5 • 100 = 150%

0,8 : 3,2 • 100 = 0,25 • 100 = 25%

1/4 = 0,25 és 1/2 = 0,5 =>

0,5 : 0,25 • 100 = 2 • 100 = 200%



5. csoport

30 • 9 : 100 = 30 • 0,09 = 2,7

1,2 • 10 : 100 = 1,2 • 0,1 = 0,12

3 • 210 : 100 = 3 • 2,1 = 6,3

1/5 = 0,2 =>
0,2 • 20 : 100 = 0,2 • 0,2 = 0,04
1