Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszíves

Főoldal » Általános iskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Először mindhárom feladatnál bővítettem a számegyenesen megadott két törtet, aztán már egyszerű volt meghatározni, hogy mely számok esnek a kettő közé.

Természetesen ahol én / jelet használtam, azt törtvonalként kell értelmezni, így az alább megadott összes számot tört alakban írd a számegyenesek alá!


a)

3/8 = 6/16
5/8 = 10/16

a közöttük lévő számok:
7/16 ; 8/16 ; 9/16


b)

5/6 = 20/24
1 egész = 24/24

a közöttük lévő számok:
21/24 ; 22/24 ; 23/24


c)

7/3 = 28/12
8/3 = 32/12

a közöttük lévő számok:
29/12 ; 30/12 ; 31/12
0