Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, felszín, térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Számolással együtt valaki ki tudná nekem ezeket számolni?
De úgy, hogy számolás is le legyen írva.
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger esetén az alkotó megegyezik a testmagassággal, vagyis a=M. Ennek tudatában csak annyi a feladat, hogy a felszín- és térfogatképletbe beírjuk az adatokat:

Ahenger = 2*r²*π+2*r*π*M
Vhenger = r²*π*M
0