Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Ha az A halmaznak 15 eleme van,a B halmaznak 9 eleme van, és az A B halmaz 6 elemű, akkor hány eleme van az A U B halmaznak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk tehát, hogy:
`|"A"|=15`

`|"B"|=9`

`|"A"cap"B"|=6`

Így: `|"A"cup"B"|=15+9-6=color(red)(18)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1