Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Я додав малюнок

Főoldal » Középiskola » Matematika
284
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elég apró halmazokról lévén szó, könnyű felírni őket az azonos elemeket egymás alá igazítva:

`{:(, alaphalmaz, =, "{", -4;, -3;, -2;, -1;, 0;, 1;, 2;, 3;, 4;, 5;, 6;, 7;, 8, "}"),
(, A, =, "{", -4;, , , -1;, 0;, , , 3;, 4;, , 6;, 7;, 8, "}"),
(, B, =, "{", -4;, -3;, , , 0;, 1;, 2;, 3;, , , , 7;, , "}"),
("b)", "sem" \ A", sem" \ B, =, "{", , , -2;, , , , , , , 5;, , , , "}"),
("c)", A nn B, =, "{", -4;, , , , 0;, , , 3;, , , , 7;, , "}"),
("d)", bar B, =, "{", , , -2;, -1;, , , , , 4;, 5;, 6;, , 8, "}"),
("e)", A uu B, =, "{", -4;, -3;, , -1;, 0;, 1;, 2;, 3;, 4;, , 6;, 7;, 8, "}"):}`

Így már ránézésre megállapítható, hogy mi melyik halmazban van vagy nincs benne.
1