Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
282
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel tudjuk hogy 1 petrezselyem 3 répát ér ezért tudjuk hogy az első mondatrészben az egy petrezselymet ki lehet csrélni 3 répára. Így szólna mondat 1 káposztáért egy répát és 3 répát adnak. Tehát 1 káposzta 4 répát ér.


Itt van egyenlet rendszerben ha kell:

1 káposzta = 1 répa + 1 petrezselyem
3 répa = 1 petrezselyem
káposzta = ?répa

1 káposzta = 1 répa + 3 répa
1 káposzta = 4répa
0