Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`((n),(k))=(n!)/(k!(n-k)!)=(6!)/(3!*(6-3)!)=color(red)(20)`

1. eset: Van piros a kiválasztott bábuk közt: piros zöld fehér, piros zöld sárga , piros zöld lila, piros zöld fekete, piros fehér sárga, piros fehér lila , piros fehér fekete, piros sárga lila, piros sárga fekete, piros lila fekete

2. eset: Nincsen köztük piros: zöld fehér sárga, zöld fehér lila , zöld fehér fekete, zöld sárga lila, zöld sárga fekete, zöld lila fekete, fehér sárga lila, fehér sárga fekete, fehér lila fekete, sárga lila fekete


2.)
Mindenki hét emberrel fogott kezet, így viszont minden kézfogást kétszer számoltunk. Tehát összesen: `(8*7)/2=color(red)(28)` darab kézfogás történt.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1