Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
277
Sziasztok! Képet csatoltam. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Sárga háromszög:
`tgalpha="5,5"/"3,2"`

`color(red)(tgalpha="1,71875")`



`tgbeta="3,2"/"5,5"`

`color(red)(tgbeta="0,58"dot1dot8)`



Zöld háromszög:
Kiszámolod az egyenlő oldalú háromszög magasságát: `"m"=(7sqrt3)/2`

`tg gamma=((7sqrt3)/2)/(7/2)`

`tg gamma=sqrt3`

`color(red)(tg gamma="1,7321")`



`tg delta=(7/2)/((7sqrt3)/2)`

`tg delta=sqrt3/3`

`color(red)(tg delta="0,5774")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0