Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"Átfogó"=sqrt(5^2+12^2)=13 \ "cm"`

`lambda="6,5"/13="0,5"`

`"Rövidebbik befogó":5*"0,5"=color(red)("2,5" \ "cm")`

`"Hosszabbik befogó":12*"0,5"=color(red)(6 \ "cm")`

`"Körülírható kör sugara": "6,5"/2=color(red)("3,25" \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0