Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Tudnátok ezekben az egyenletekben segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
5x+1+5x+2=30
5x*51+5x*52=30
5x(51+52)=30
5x*30=30
5x=1
5x=50
Tehát ebből x=0

2.
lg(x-3)+1=lgx
lg(x-3)+lg10=lgx
lg(x-3)*10=lgx
(x-3)*10=x
Ebből kifejezve x∼3,33
0