Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány gramm ózonban van ugyanannyi oxigénatom mint ahány atom van 6g magnéziumban?

Főoldal » Középiskola » Kémia
379
Számításaim szerint 12 grammban de a munkafüzet megoldása 4 grammot ír
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`A_(Mg)` = 24

6 g magnézium tehát `6/24` = 0,25 mol, ez `0.25*6*10^(23)` = `1.5*10^(23)` db magnéziumatom.

1 mol ózon `(O_3)` 48 g, ebben van `3*6*10^(23)` db oxigénatom (egy ózonmolekulában 3 db oxigénatom van)

hány g ózonban van `1.5*10^(23)` db oxigénatom?

`x=(1.5*10^(23))/(3*6*10^(23))*48` = `1.5/18*48` = 4 g

1