Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 5.osztály. Hogyan kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Egy meggy befőtt tömege 680gr. Mennyi ebből a meggy tömege, ha az 20 grammal több mint az üvegé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Üveg tömege: x
Meggy tömege: x+20

Ebből felírható egyenlet:

`x+x+20=680`

`2x+20=680`

`2x=660`

`color(red)(x=330)` Az üveg tömege tehát 330 g míg a meggy tömege: `330+20=color(red)(350 `


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1