Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogy kell megcsinálni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ilyen típusú feladatoknál mindig a legrosszabb esetet kell keresni.

a,
25 sárga + 15 lila + 24 zöld = 64
Azt keressük meg elsőször, hogy hány olyan gyöngyöt tudunk kihúzni hogy a feltétel ne teljesüljön.
Ez után a következő húzással már biztos hogy kéket vagy priosat fogunk húzni tehát ha hozzáadunk mégeggyet teljesült a feltétel.
64 + 1 kék vagy piros = 65

b,
25 sárga + 15 lila + 24 zöld +20 piros = 84
Itt kell piros és kék göngy is ezért hozzáadtuk az összes pirosat azért a pirosakat mert abból több van. Így a következő húzás biztos kék lesz.
84+1 kék = 85

c,
25 sárga + 1 bármilyen színű = 26
Itt a legrosszabb eset az hogy abból a színből húzzuk ki az összest amiből a legtöbb van és csak utánna jön egy másik szín.

d,
2 piros + 2 kék + 2 sárga + 2 lila + 2 zöld = 10
Legrosszabb esetben mindenből 2 darabot húzunk ki majd csak utánna húzunk egy harmadikat az egyik színhez.
10 + 1 bármilyen színű = 11

e,
20 piros + 16 kék + 15 lila + 24 zöld + 24 sárga = 99
Kihúzzuk az összes nem sárga gyöngyöt és 24 sárga gyöngyöt a 25ből majd ezután húzzuk ki az utolsó sárgát.
99 + 1utolsó sárga = 100

f,
19 piros + 15 kék + 24 sárga + 14 lila + 23 zöld = 95
A legrosszabb eset hogy mindegyikből egyel kevesebbet húzunk ki mint ahány van belőle.
A következő húzással az egyik színből már biztos hogy meg lesz az összes.
95 + 1 bármilyen szín = 96
0