Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok gyors segitség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
298
Matematika
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
7. feladat
Ha 1062 utas volt a vonaton és a 9ed része szállt le, akkor 944 utas maradt rajta (a felszállók előtt).
1062/9 = 118, de csak 118 fő szállt le, így 1062-118=944
A leszállók 3szorosa szállt fel, tehát 3*118=354 utas szállt fel összesen a vonatra.
Az összes mostani utas 944(ami maradt)+354(ami felszállt)=1298 fő utazik a vonaton


Az első kép, amit csatoltál, nem látom a teljes feladatot, de ha csak szimplán az osztás, akkor az sajnos nem jó
6872/7 = 981,71...
Mivel 7000 alatt van az osztandó szám az osztó pedig 7, 1000nél kisebb lesz a hányados (eredmény)
Módosítva: 1 éve
0