Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1990
Egy kerékpáros sebessége 20km/óra , egy futó 100 m utat 10 sec. alatt tesz meg. melyiknek nagyobb a sebessége ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

4
a futó sebessége v=s/t vagyis 10m/s. Ezt átváltva km/h-ra 36km/h vagyis a futónak nagyobb a sebessége.
0

A futónak nagyobb a sebessége.
0

Először nézzük meg a kerékpáros és a futó sebességét is azonos mértékegységben (én itt az si mértékegyéget választottam viszonyításnak):
kerékpáros : 20km/h = 5.5 m/s (1 m/s = 3,6 km/h)
futó : 10 m/s (mert v=s/t, theát 100:10)
Tehát a futónak nagyobb a sebessége.

Remélem segítettem :)
0

bővebben a megoldás?
0