Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek megint

Főoldal » Általános iskola » Matematika
233
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A hatványozás ismételt szorzás, ahol az alapot annyiszor szorzod önmagával ahányszor a kitevő mondja: `x^y = obrace(x ** x ** ... ** x)^y`

a) `2^3 = 2 * 2 * 2 = 8`

b) `3^2 = 3 * 3 = 9`

c) `5^2 = 5 * 5 = 25`

d) `10^2 = 10 * 10 = 100`

e) `3^4 = 3 * 3 * 3 * 3 = 81`

f) `6^2 = 6 * 6 = 36`

g) `7^2 = 7 * 7 = 49`

h) `4^3 = 4 * 4 * 4 = 64`
1