Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi írjatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
247
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Amit kér a feladat az lapján az egyenlet amit meg kell oldani így néz ki: `x^n=a` Tehát x az a szám amit keresünk. n a kitevő. a pedig a szám értéke.

Pl.:
a.) így néz ki
`x^3=27` aminek a megfelelője a gyökvonás tehát: `x=root(3)27=>3` és így kell az összes többit is.
1