Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni ebben? Köszönöm!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
301
3. Kérdés
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{:(1011_((2)), =, 1 * 2^3 + 0 * 2^2 + 1 * 2^1 + 1 * 2^0),
(, =, 1 * 8 + 0 * 4 + 1 * 2 + 1 * 1),
(, =, 8 + 2 + 1),
(, =, 11_((10))):}`

`{:(111_((2)), =, 1 * 2^2 + 1 * 2^1 + 1 * 2^0),
(, =, 1 * 4 + 1 * 2 + 1 * 1),
(, =, 4 + 2 + 1),
(, =, 7_((10))):}`

`{:(1010110_((2)), =, 1 * 2^6 + 0 * 2^5 + 1 * 2^4 + 0 * 2^3 + 1 * 2^2 + 1 * 2^1 + 0 * 2^0),
(, =, 1 * 64 + 0 * 32 + 1 * 16 + 0 * 8 + 1 * 4 + 1 * 2 + 0 * 1),
(, =, 64 + 16 + 4 + 2),
(, =, 86_((10))):}`

`11 + 7 + 86 = 104`

`{:(104_((10)), // 2 = 52, "maradék", 0),
(52, // 2 = 26, "maradék", 0),
(26, // 2 = 13, "maradék", 0),
(13, // 2 = 6, "maradék", 1),
(6, // 2 = 3, "maradék", 0),
(3, // 2 = 1, "maradék", 1),
(1, -: 2 = 0, "maradék", 1):} uarr => 1101000_((2))`

Tehát a helyes válasz a `color(red)"↑"`.

Ellenőrzés (a böngésződ konzol ablakában):
0