Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Írd fel két egész szám hanyadosakent
Csatolok képet segítsetek legyszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
0,764 sehol nincs pont
2,5 5os felett van pont
4,17 1es és 7 felett van pont
0,764 7es és 4ea felett pont
0,764 4ea felett pont van
0

0,764 = x / ·1000
764 = 1000x / :1000
`(764)/(1000)` = x /egyszerűsítjük a törtet
`(191)/(250)` = x
`(191)/(250)` = 0,764

2,5 nem tudom hogy kell pontot rakni az 5ös re :( vedd úgy hogy van rajtuk

2,5 = 2 + 0,5

0,5 = x / ·10
5,5 = 10x
5 + 0.5 = 10x / tudjuk hogy a 0,5 = x
5 + x = 10x
5 = 9x
`(5)/(9)` = x = 0,5

2`(5)/(9)` = `(23)/(9)` = 2,5

4,17

4,17 = 4 + 0,17

0,17 = x /·100
17,17 = 100x
17 + 0,17 = 100x / tudjuk hogy a 0,17 = x
17 + x = 100x
17 = 99x
`(17)/(99)` = x = 0,17

4`(17)/(99)` = `(413)/(99)` = 4.17

0,764 (7es 4es felett van pont)

0,764 = x /·1000
764,764 = 1000x
764 + 0,764 = 1000x / tudjuk hogy a 0,764 = x
764 + x = 1000x
764 = 999x
`(764)/(999)` = x = 0,764

0,764 (4es felett van pont)

0,4 = x
4,4 = 10x
4 + 0,4 = 10x
4 + x = 10x
4 = 9x
`(4)/(9)` = x = 0,4

0,764 = 0,76 + 0,004

0,4 = `(4)/(9)`
0,004 = `(4)/(900)`

0,76 = `(76)/(100)`

`(76)/(100)` + `(4)/(900)` = `(172)/(225)` = 0,764



0