Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kis segítséget kérnék ezzel a feladattal

Főoldal » Középiskola » Matematika
367

Az xOy koordináta rendszerben adott az A(-1,4) és B(1,2) pontok. Határozd meg az OM vektor hosszát,tudva azt, hogy az M pont az AB szakasz felezopontja.

Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megkeressük a felezőpontot:

`x_M=(x_B+x_A)/2` = `(1+(-1))/2` = 0

`y_M=(y_B+y_A)/2` = `(4+2)/2` = 3

M(0;3)

Az OM vektor hossza (ami 3 lesz, de általános esetre így számold, két pont távolsága):

`d_(OM)=root()((x_M-x_O)^2+(y_M-y_O)^2)` = `root()((0-0)^2+(3-0)^2)` = `root()(0+9)` = 3
0