Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonló síkidomok területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
Sziasztok! Tudnátok segíteni az alábbi feladatokban? Előre is köszönöm a segítséget!

1. Egy trapéz egyik szárának a hossza AD=5 cm. A kiegészítő háromszög DE szára 3 cm. Hogy aránylik a CDE háromszög területe a trapéz területéhez? Hogy aránylik a trapéz területe az ABE háromszög területéhez?

2. Egy trapéz alapjainak hossza CD=8 cm és AB=12 cm. Az átlók metszéspontja E. Milyen arányban osztják egymást az átlók? Hogy aránylik egymáshoz az ABE és a CDE háromszög területe? Mekkorák ezek területe, ha a trapéz területe 100 cm2? Mekkorák az ADE és BCE háromszög területei?

3. Egy szabályos háromszög oldalainak hossza 20 cm. Egyik oldallal párhuzamos szakasz két olyan részre bontja a háromszöget, melyek területének aránya 9:16. Milyen hosszú ez a szakasz?

4. Egy szabályos háromszög oldalainak hossza 15 cm. Két oldal harmadoló pontjain át, az oldalakkal párhuzamos szakaszokat húzunk. Mekkorák ezek a szakaszok? Mekkora az egyes részek magassága? Hogy aránylik a keletkező síkidomok területe egymáshoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Készíts ábrákat és töltsd fel őket. Úgy több hajlandóságot fognak mutatni ha nem csak a szöveget írod ki.
0