Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
623
A Föld tömege 6*10 24-en kg a Napé 2*10 3-on kg Távolságuk 150000000 km. Mekkora gravitációs erővel tartja a Nap a Földet a pályáján?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m1, m2 ismert...
A távolságot át kell váltani méterbe: 150*10^6 km=150*10^9 m = 1,5*10^11 m
A G állandó értéke: 6,67*10^(-11) m^3 kg^-1 s^-2
A képlet, amit használnod kell:

F=G* m1*m2 / d^2

Ezek után már csak be kell helyettesíteni a megadott adatok alapján....
0