Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög befogója

Főoldal » Középiskola » Matematika
305
szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha két befogó van a kérdésben, akkor a tangenset érdemes használni.

a = 5 cm

`alpha` = 32°

b = ?

`tan alpha=a/b` `to` `b=a/(tan alpha)` = `5/(tan 32°)` = `color(red)("8 cm")`.
2