Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
944
Vízszintes talajon 5kg tömegű test nyugszik. A test és a talaj között a tapadása súrlódás együttható a 0.09. Mekkora ( talajjal párhuzamos) erő szükséges a test megindításához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ismerjük, az alábbi adatokat:
m=5kg
μ0=0,09-->tapadási-súrlódási együttható
g=10 m/s^2
F=?

F=μ0*m*g= 0,09*5 kg*10 m/s^2 = 4,5 N erő szükséges hozzá.
0