Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószinűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Egy zsákban 10 fehér golyó van. Hány fekete golyót kell a zsákba tenni - hogy véletlenszerűen kiválasztva egy golyót -, fehér golyó kiválasztásának legfeljebb 0,3 legyen a valószínűsége, ha bármelyik golyót ugyanakkora valószinűséggel választjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`10/(10+x)="0,4"`

`10="0,4"*(10+x)`

`10=4+"0,4"x`

`6="0,4"x`

`"23,33"=x`

Tehát, legalább `color(red)(24)` fekete golyóra van szükség ahhoz, hogy a fehér golyó kiválasztásának valószínűsége legfeljebb 0,3 legyen.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0