Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Egy vetélkedő döntőjébe 25 versenyző jutott. Az első 3 helyezettet, valamint 3 különdíjast díjaztak.
a.) A 6 díjazott ugyanarra a mozielőadásra kapott jegyet. Hányféleképpen történhetett ez?
b.) A dobogósok 3 különböző pénzjutalmat, a különdíjasok 3 különböző jutalomtárgyat kaptak. Hányféleképpen történhetett?
c.) Ha már eldőlt kik a jutalmazott versenyzők, hányféleképpen lehet őket rangsorolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`((25),(6))=(25!)/(6!(25-6)!)=color(red)(117.100)`


b.)
`3!*3! =color(red)(36)`


c.)
`6! = color(red)(720)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0