Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Zoli elfelejtette Roland telefonszámát. Csak arra emlékszik, hogy 7 Jegyű, volt benne pontosan 2db 4-es, de nem volt benne 0, valamint 57-el kezdődött. Hány lehetőséget kell Zolinak végigtárcsáznia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A két darab 4-es lehetséges helyeinek száma: `((5),(2))=(5!)/(2!(5-2)!)=10`

Töltsük ki a maradék 3 helyet a 1-9 közötti számokkal, kivéve a 4-et ennek száma: `8^3=512`

Az összes kombináció az elhelyezési lehetőségek szorzataként adódik így: `10*512=color(red)(5120)` féle lehetőséget kell kipróbálnia.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1