Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek megoldani ezt a feladatot?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
309
Egy 10 napos táborozáshoz 40 résztvevő 300 l italt vitt magával. Hány gyereknek tartana ki ez az italmennyiség 16 napon keresztül, ha ugyanannyit isznak naponta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az össz napi fogyasztásuk: `(300 \ "liter")/(10 \ "nap")=30 \ "liter"/"nap"`

1 gyerek napi fogyastása: `(30 \ "liter"/"nap")/(40 \ "gyerek")="0,75" \ ("liter"/"nap")/"gyerek"`

A kérdésre felírható egy egyenlet hiszen mindent ismerünk kivétel a gyerekek számát.

`"0,75" \ ("liter"/"nap")/"gyerek"*x \ "gyerek"*16 \ "nap"=300 \ "liter"`

`12 \ "liter"/"gyerek"*x \ "gyerek"=300 \ "liter"`

`x=color(red)(25 \ "gyerek")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0