Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok,egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_5=a_1+4d=14`

`a_8=a_1+7d=23`

`a_8-a_5` = 3d =9

d =3

`a_1=2`

`a_(20)=a_1+19d` = `2+19*3` = 59

`S_(20)=(a_1+a_(20))*20/2` = `(2+59)*10` = 610
0