Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sebesség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1652
Az orkán sebessége 40m/s.Mennyi idő alatt söpör végig egy 580 km -es úton ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
Az orkán 4,02 óra alatt söpör végig az úton.
0

a) Először át kell váltani a m/s-t : 40*3,6 = 144.
Innentől már egyszerű kiszámolni, 580 : 144 =4,027 óra

b) Az 580 km-t kell átváltani méterre: 580 * 1000= 580000.
Aztán a kapott 580000-t kell elosztani 40-nel (az így kapott eredmény secundumban van!) : 580000 : 40= 14500 másodperc
0

v=4m/s
s=580km=580000m
t=?
t=s/v=580000/4=145000s
0