Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok - koncentráció

Főoldal » Középiskola » Kémia
367
1. Ha van egy oldatom, amely 10 anyagmennyiség%-os, mennyi az oldat 1000g-jának az etanoltartalma grammban kifejezve?

2. Elkészíthető-e 100 cm^3, 10 térfogat%-os oldat, 10 cm^3 abszolút alkoholból? Ha igen, hogyan?

3. 2. Elkészíthető-e 100 cm^3, 10 mol/dm^3 anyagmennyiség koncentrációjú oldat, 10 cm^3 abszolút alkoholból? Ha igen, hogyan?

Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

1,

Az oldat 10 mol%-os (ezt jelenti az anyagmennyiség%), tehát 100 mol oldatban van

10 mol etanol, aminek a tömege `10*46` = 460 g

90 mol víz, annak a tömege `90*18` = 1620 g

Az oldat össztömege `460+1620` = 2080 g

2080 g oldatban van 460 g etanol

1000 g oldatban van `1000/2080*460` = 221,15 g.


A másik két feladat megoldása jó.
1