Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

N-edik gyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Valaki elmagyarázná miért 12 és 6 van ott ?
Bugyuta kerdes, tudom mellé a képletet, de akkor sem tudom felfogni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Azért, hogy a kitevőben közös nevezőre tudjon hozni.

2. A sima gyökjel négyzetgyököt jelöl

`root()(x)` = `root(2)(x)` = `root(2)(x^1)` = `x^(1/2)` = `x^(6/12)` = `root(12)(x^6)`
2