Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok, műveletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
A hatványok értelmezésével, majd a törtek közti műveletek elvégésével számítsa ki a 4(−)1.-en− 4(−)2.-en osztva 4 a 0.-on + 4 (−)2.-en kifejezés értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4^-1-(4^-2)/4^0+4^-2=1/4-4^-2/1+4^-2=1/4-4^-2+4^-2=color(red)(1/4)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0