Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok , műveletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Kihasználva a tagok célszerű átalakításával adódó egyszerűsítési lehetőségeket, számítsa ki a
(1 +1/√2+1/3−√8/4) : (1/2) a −1-en kifejezés értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1+1/sqrt2+1/3+sqrt8/4)/((1/2)^-1)=(4/3+sqrt2/2-(2sqrt2)/4)/2=(4/3+sqrt2/2-sqrt2/2)/2=(4/3)/2=color(red)(2/3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1