Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki tudna segíteni ebben a 10.-es gyakorló feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
f(x)=|x+4|-3

Ábrázolni és jellemezni kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"ÉT":color(red)(x in RR)`


`"ÉK":color(red)(y in "["-3;+oo"[")`


`"SZÉ":color(red)("min"->(x;y)=>(-4;-3))`


`"Zh":`
Két eset lehetséges az abszolút érték miatt.

`0=|x+4|-3`

`3=|x+4|`

1. eset: `x+4=3=>x_1=-1`

2. eset: `x+4=-3=>x_2=-7`

Tehát a két zérushely: `color(red)(x_1=-1)` és `color(red)(x_2=-7)`



`"Monotonitás:"`

- `"Szmcs":color(red)(x in "]"-oo;-4"]")`

- `"Szmn":color(red)(x in "["-4;+oo"[")`

A linkre kattintva eléred az ábrát: https://www.geogebra.org/calculator/wvxjnw8d


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1