Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hatványozás + faktoriális kérdés (szimpla)

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
(n+1)! -ist? miért tudom úgy átalakítani úgy hogy n! * (n+1)
És (n-2)! is ez a kérdésem

Mi a levezetése , hogyan lehet ezt így átalakítani, mi a folyamata?
Hogyan tudom jobban megérteni?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, kérdés, SZIMPLA
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`n!`=`1*2*3*…*(n-2)*(n-1)*n`

`(n+1)!` = `ubrace(1*2*3*...*(n-2)*(n-1)*n)_("n!)*(n+1)` = `n!*(n+1)`


`n!` = `ubrace(1*2*3*…*(n-2))_((n-2)!)*(n-1)*n`

(osztjuk mindkét oldalt `n*(n-1)`-gyel)

`(n-2)!` = `1*2*3*...*(n-2)` = `(n!)/(n*(n-1))`
2