Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika pótvizsga

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
Egy 54 m/s sebességgel haladó 600 kg tömegű versenyautó 1,8 másodpercig fékezett. Mekkora a sebessége a lassítás után, ha a gyorsulás fékezés közben –6 m/s²? Mekkora utat tett meg fékezés közben? Mekkora a fékező erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"v"="v"_0+"a"*"t"=54 \ "m"/"s"-6 \ "m"/"s"^2*"1,8" \ "s"=color(red)("43,2" \ "m"/"s") `

`"s"="v"_0*"t"+("a"*"t"^2)/2=54 \ "m"/"s"*"1,8" \ "s"-(6*("1,8" \ "s")^2)/2=color(red)("87,48" \ "m")`

`"F"="m"*"a"=600 \ "kg"*(-6 \ "m"/"s"^2)=color(red)(-3.600 \ "N")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0