Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
506
Egy kerékpáros 10kor indul a 30km-re lévő városba félóráig 20km/h sebességgel halad ekkor azomban gyalogosan kell tovább mennie ,megtesz 3km utat 1m/s sebességek. Mekkora sebessegel kell haladnia, hogy 12órára a városba érjen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel délre kell a városban lennie, így összesen 2 órája azaz 120 perce van odaérnie.

Kerékpáros szakasz:
v = 20 km/h
t = 0.5 h
--------------------
s = v*t = 20 km/h * 0.5 h = 10 km

Gyalogos szakasz
s = 3 km = 3000 m
v = 1 m/s
-------------
v = s/t => t = s/v = 3000 m / 1 m/s = 3000 s = 50perc

Maradék út: 30km-10km-3km = 17km = 17000m
Maradék idő: 120perc-30-50 = 40perc = 2400 s

v = s/t = 17000m / 2400s = 7.0833 m/s = 25.5 km/h

0