Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy helikopter 1,5km magasan van egy vízszintes terep valamely célpontja felett.
Ugyanez a helikopter a repülőtérről 29 fokos emelkedési szögben látszik.
Milyen távol van a repülőtér a célponttól?
Egyáltalán nem értem, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez sima szinusztétel.

`\hat{H} = 180 - \hat{C} - \hat{R} = 180 - 90 - 29 = 61^\circ`

`\frac{CH}{CR} = \frac{sin \hat{R}}{sin \hat{H}}`

`CR = \frac{CH * sin \hat{H}}{sin \hat{R}} = \frac{1.5 * sin 61}{sin 29} = \frac{1.5 * 0.874620}{0.484810} = \frac{1.311930}{0.484810} \approx \color{red}2.706072 km`

Ellenőrzésként lásd az ábrán a GeoGebra számításait rózsaszín alapon.
Módosítva: 2 éve
0