Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika növ sebesség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2059
egy haj 3 hét alatt 5 mm-t nő. mennyi a növekedési sebessége ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v= s/t (sebesség = út/idő)
Az út jelen esetben 5mm, az idő pedig 3 hét, tehát 5:3= 1,66 mm/hét
(Ha m/s-ben kell megadni: 1 hét = 604800 másodperc; 1,66mm = 0.00166 m;
Tehát el kell osztani az másodpercet és a métert is 604800-zal (mérlegelv) = 0,0000000027m/s)

Remélem segítettem :)
0