Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik reakcióban nem oxidálódik a cink?

Főoldal » Középiskola » Kémia
342
1, Zn + S = ZnS
2, Zn + 2NaOH + 2H2O = Na2Zn(OH)4 + H2
3, 2Zn + O2 =2ZnO
4, 2ZnS + 3O2 = 2ZnO + SO2
5, Zn + 2H+ = Zn2+ + H2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A 4-es reakció a helyes, mert ez tulajdonképpen csak egy pörkölési reakció! :)
1