Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatikai nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Gyakorlatilag a feladatban megadott nyomásképletet kell alkalmazni, ahol ρ (ró) a közeg sűrűségét (ez esetben a vízét aminek ρ=1000 kg/m3), h a mélységet, g pedig a Föld nehézségi gyorsulási állandóját (g=10 m/s2)

1.
h=100 m
ρ=1000 kg/m3
g=10 m/s2
Phidr=?
Behelyettesítve a képletbe:
Phidr=ρ*h*g=1000*100*10=1 000 000 Pa (pascal)

2.
ρ=1000 kg/m3
g=10 m/s2
Phidr=300 000 Pa
h=?
Behelyettesítve a képletbe:
Phidr=ρ*h*g -> 300 000=1000*h*10
300 000=10000h /elosztva az egyenlet mindkét oldalát 10000-rel
h=30 m
Tehát 30 méternél mélyebb mélységben roppan össze a konzervdoboz.
Módosítva: 2 éve
-1