Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(2-2 2 +1)*(3+2 2 ) + (2+2 2 +1)*(3-2 2 ) =
=(3-2 2 )*(3+2 2 ) + (3+2 2 )*(3-2 2 ) =
=(9-8) + (9-8) = 1+1 = 2

Nevezetes azonosságokat kellett felhasználni:

(a+b)2 = a2+2ab+b2
(a-b)2 = a2-2ab+b2
(a-b)*(a+b) = a2-b2
1