Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 40cm átmérőjű 2,2m hosszú fél henger alakú itatovályuba vizet tőltűnk hány liter viz fél bele hány m2 lemezre volt szűkséges a vályú elkészitéséhez

Főoldal » Általános iskola » Matematika
311
egy 40cm átmérőjű 2,2m hosszú fél henger alakú itatovályuba vizet tőltűnk hány liter viz fél bele hány m2 lemezre volt szűkséges a vályú elkészitéséhez
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
egy 40cm átmérőjű 2,2m hosszú fél henger alakú itatovályuba vizet tőltűnk hány liter viz fél bele hány m2 lemezre volt szűkséges a vályú elkészitéséhez
0

Szia!

A henger térfogata épp kétszerese a vályú térfogatának, ezért: V(vályú)=(2²·π·22)/2=44·π=138,23 dm³=138,23 liter víz!
A henger felszínének is a fele lesz a vályú felszíne, ezért: A(vályú)=(0,2²·π+(0,2·π·2,2))=1,508 m², azaz körülbelül 1,51 m² lemezre lesz szükség! :)
0