Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Sziasztok! Az alábbi feladatok megoldásához kérem a segítségeteket!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Olvasd le a koordinátákat!
A ( -7, 4 )
B ( -5, 0 )
C ( -3, 2 )
D ( 0, 6 )
E ( 0, 0 )
F ( 3, 3 )
G ( 5, 5 )
H ( -4, -3)
I ( 0, -4 )
J ( 3, -5 )
K ( 4, -2)

Töltsd ki az értéktáblázatot!
f(x) = -1/2 * x + 1 = -1/2 * x + 2/2

f (-3) = 3/2 + 2/2 = 5/2
f (-2) = 2/2 + 2/2 = 4/2 = 2
f (-1) = 1/2 + 2/2 = 3/2
f (0) = 2/2 = 1
f (1) = -1/2 + 2/2 = 1/2
f (2) = -2/2 + 2/2 = 0
f (3) = -3/2 + 2/2 = -1/2

Párosítsd a függvényeket a grafikonjukkal!
a -> D
b -> C
c -> B
d -> A

Töltsd ki a táblázatot, majd ábrázold a megadott lineáris függvényeket!
a(x) -> m = -1, b = 4
b(x) -> m = 3/4, b = 0
c(x) -> m = 3, b = -4
d(x) -> m = -1/3, b = 2
e(x) -> itt szerintem lemaradt az x
1