Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körszelet területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
775
Egy 12 cm sugarú kört egy 16 cm hosszú húrja két körszeletre bontja. Mekkora ezek közül a kisebbik körszeletnek a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kisebbik körszelet középponti szöge: `alpha=cos^-1 \ (16^2-(2*12^2))/(-2*12^2)="83,62"°`

A kisebbik körszelet területe: `"T"_"körszelet"=(("r"*pi*alpha)/(180°)*"r")/2-("r"^2*sinalpha)/2=((12*pi*"83,62"°)/(180°)*12)/2-(12^2*sin"83,62"°)/2=color(red)("33,53" \ "cm"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0